Windows 7 SP1 x64 Türkçe – Windows Güncelleme Sorunu ve Çözümü (Error: WindowsUpdate_80072EFE)

By | 22/01/2017

Merhaba arkadaşlar,

Bu yazımızda sizlere Windows 7 x64 SP1 Türkçe medyası ile sıfır kurulum yapılmış bir kaç bilgisayarda yaşamış olduğum Windows Güncellemelerine erişememe sorununu nasıl çözebileceğinizi anlatacağım. Bu sorunu 3 ayrı bilgisayarda ard arda yaşayınca yazmanın faydalı olacağını düşündüm.

Windows Update ile güncelleştrimek istediğimide Windows Update işlemi bir bilgisayarda saatlerce sürüyor fakat bu arama işlemi hiç bitmiyor idi, diğer 2 bilgisayarda ise 10 – 15 sn arama yapıyor ve WindowsUpdate_80072EFE hatası vererek duruyor idi. Bu hata kodu ile internet üzerinde arama yaptığımda bu hatanın bir çok çözüm önerisi olduğunu farkettim. Bir çoğunu denedikten sonra en benim ortamında soruna çözüm olan öneri aşağıdaki video’daki öneri oldu.

https://www.youtube.com/watch?v=9AcUae_oSGI

Bu önerinin sizin ortamınızda gerçekten çözüm üreteceği garantisini veremiyorum çünkü gerçekten bir çok çözüm önerisi var konu ile alakalı, bu sebeple ilk başta Windows versiyonunu ve sp seviyesini tam olarak verdim.

Sorununuzun düzelmesi için yapmanız gereken sırası ile aşağıdaki iki Windows güncellemesini bilgisayarınıza kurup, ikinci güncellemeden sonra bilgisayarınızı restart edip yeniden windows update denemek.

KB3020369 Türkçe x64 versiyonu indirme adresi
KB3172605 Türkçe x64 versiyonu indirme adresi

Windows7UpdateSorun_01

KB3172605 güncellemesi bilgisayarınızı restart etmenizi isteyecektir. Restart sonrasında Windows Update ile güncellemeleri kontrol ettiğinizde aşağıdaki resimdeki gibi tüm güncellemelerin bulunduğunu görebilirsiniz.

Windows7UpdateSorun_02

Faydası olması dileklerimle.

 

2 thoughts on “Windows 7 SP1 x64 Türkçe – Windows Güncelleme Sorunu ve Çözümü (Error: WindowsUpdate_80072EFE)

  1. isminivermekistemeyenizleyici

    Hocam Allah razı olsun çok işime yaradı

    Reply
  2. YUSUF

    SONUNDA YERLİ KAYNAKTAN İŞE YARAR BİLGİ SAĞOLASIN

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.