VMware Site Recovery Replication Appliance 8.3 to 8.4 ve 8.5 Yükseltme Sonrası Yönetici Hesabı Adı Değişimi

By | 27/02/2024

Merhaba,

Bu yazımda VMware Site Recovery Replication Appliance (VRA) 8.3 sunucusu güncellemesi sonrasında değişen yönetici yetkili kullanıcı hesabı adı değişimi sonrasında, yeni yönetici hesabına şifre atayıp kullanıma alınmasını anlatmaya çalışacağım.

VRA 8.3 sunucu yönetim konsoluna “https://VRA:5480” erişirken kullanmış olduğunuz “root” kullanıcı hesabının 8.4 ve 8.5 yükseltmesi sonrasında yönetim konsoluna erişimi kısıtlanıyor (yasaklanıyor) ve bu hesap yerine “admin” isimli kullanıcı hesabı ile giriş yapmanız gerekiyor artık yönetim ekranına.

VRA 8.3 Logon ekranı aşağıdaki resimdeki gibidir, bu versiyonda yönetici konsoluna erişebildiğimiz yönetici kullanıcı hesabı adımız “root” user’i dir.

VRA 8.4 güncellemesini aşağıdaki resimdeki gibi update ekranına erişerek yapabilirsiniz.

VRA 8.4 versiyonu geçişini onaylayarak üst versiona geçiş için güncelleme çalışmasını başlatabilirsiniz.

Güncelleme sonrasında sanal sunucu yeni versiyon ile yeniden açıldığında, sanal sunucu ekranını kullanarak VRA 8.4 sunucumuzun ekrandaki “Login” şeçeneğini kullanarak “root” kullanıcı adı “cli” arayüzüne login olun.
# passwd admin komutunu kullanarak “admin” kullanıcı hesabına yeni bir şifre ataması yapabilirsiniz.

Bu işlemden sonra VRA yönetim ekranına “https://VRA:5480” adresinden eriştiğinizde login ekranı arayüzünün de değişmiş olduğunu net bir şekilde gözlemleyebilirsiniz.
Bu yeni arayüz’e bağlanırken 8.4 versiyonundan sonra “admin” kullanıcı adı ve belirlediğiniz şifre ile yönetim arayüzüne sorunsuz olarak bağlantı kurabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.