Vembu BDR Suite v3.9.1 Yayınlandı

By | 17/05/2018

Merhaba arkadaşlar,

Vembu BDR Suite 3.9.1 versiyonu yayınlandı. Yeni versiyon ile en çok dikkat çeken yenilik eskiden Enterprise adı ile tüm özellikleri içeren lisans ile satılan ürün, artık küçük işletmeler içinde Standart versiyon adı ile yeni bir lisanslama modeli ile alınabilecek. Vembu artık Kobilerimizi hedef müşteri listesine eklemiş gözüküyor.

Vembu BDR Suite’in bu yeni Standart sürümü ile, SMB’ler hala sınırsız, VM yedeklemesinde (veri merkezi boyutunda sınırlama yok), hızlı VM kurtarma, anında dosya kurtarma, ayrıntılı kurtarma ve çok daha fazlasını içeriyor, ancak üst düzey özelliklerden bazıları çıkartılmış, fakat fiyat olarak’ta neredeyse %50 indirimli alabileceginiz bir versiyon olmuş. İki ürün arasındaki farkları detaylı inceleyip zaten fiziksel ortamınızın durumu sebebi ile kullanmayacağınız bir çok özelliğe boşuna para vermek yerine bu versiyona daha uygun bir fiyata sahip olmak tercih edilebilir.

Enterprise sürümü, Kobilerin bile kullanmak isteyebileceği özelliklere sahiptir. VM çoğaltma, SAN backup veya teyp yedekleme gibi özellikler. Önyükleme, montaj ve bütünlük kontrolünü gerçekleştirerek, yedekleme verilerinin otomatik olarak kurtarılabilmesini sağlayan gelişmiş  Grandfather Father Son (GFS) tutma veya otomatik yedekleme doğrulaması gibi bir çok gelişmiş özellik içermektedir.

Ürünün lisanslama modelleri arasındaki farkları görmek için linkeki Vembu Backup Lisans Özellikleri  göz atabilirsiniz, bu sayfadaki Edition Competition butonu sayesinde lisanslar arasındaki farkları karşılaştırabilirsiniz.

3.9.1 Versiyonu ile gelen bazı özellikler aşağıdaki gibidir.

ESXi Quick VM Recovery – Daha önce, hızlı VM kurtarma sadece Hyper-V için mevcuttu. Artık yedek verileri bir sanal makine olarak kurtarma, Hyper-V ya da VMware ESXi ya da KVM gibi herhangi bir hypervizor üzerinde yedeklenmiş makineyi doğrudan depo deposundan önyükleyerek saniyeler içinde açılması sağlanabilir.

Native Tape Support – Desteklenen disklere ek bir medya türü daha eklendiğinden, artık daha fazla yedekleme stratejisi uygulayabilirsiniz. Tape kartuşları uzun süreli arşivleme için bir çok kurum tarafından kullanılmaya devam ediliyor ve bu konuda hala en iyi seçimdir. Doğrudan teybe yedekleyebilir veya en son tam yedekleri düzenli olarak teybe aktarabilirsiniz.

Backup Encryption – Artık yedeklerinizi iş bazında şifreleyebilirsiniz. Bir şifre tanımladıktan sonra, yeni iş oluşturma sihirbazı sırasında bu şifreyi seçebilir veya belirli bir iş için yeni bir şifre oluşturabilirsiniz. Tam ve yedeklerin artımlı verileri AES-256 bit şifreleme algoritması ile şifrelenecektir. Bir geri yükleme işlemi sırasında şifreleme şifresini girmeniz istenecektir.

Tüm yeni ve eski özellikleri detaylı incelemek, ürünü dowload edip 30 gün boyunca tüm özellikleri ile test edebilirsiniz, aşağıdaki linkler size yardımcı olacaktır.

Vembu BDR Suite v3.9.1 GA Release and its benefits for Small Businesses

Yakın zamanda bende Vembu yedekleme ürünü hakkında tanıtım, kurulum ve konfigurasyon makalelerimi yayınlıyor olacağım.

Faydası olması dileklerimle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.