SCCM 2012 Kurulum (Prerequest) Dosyalarını Manuel İndirme

By | 23/10/2017

Merhaba arkadaşlar,

Bu kısa makalemizde kapalı ortamlarda (İnternet Erişimi Olmayan) SCCM kurulumu yapmak istediğinizde, SCCM’in kurulum esnasında ihtiyac duyduğu ve internete bağlanarak indirip kuruluma devam ettigi Prerequsites Files dosyalarını nasıl offline olarak indirebileceğinizin bilgini vermeye çalışacağım.

İnternet’e erişimi olan bir ortamda, kapalı ortama kurulumunu yapacağınız SCCM kurulum medyası içerisinde aşağıdak iadresteki setupdl.exe dosyası yardımıcı ile sadece bu kurulum dosyalarını download ettirip kapalı ortama taşıyarak kurulumlarınızı tamamlanaybilirsiniz. Benim kullandığım medya SCCM 2012 (1702) versiyona ait kurulum medyası idi.

SMCSETUP\BIN\X64\setupdl.exe

D:\ Diskimiz üzerinde SCCMPrepFiles isminde bir folder oluşturdum, Command Prompt’u admin modda açtım ve dosyaların indirilmesini istedigim biraz folder adresinide belirterek setupdl.exe komutumuzu aşağıdaki gibi çalıştıralım.

SC_Configmgr_SCEP_1702\SMSSETUP\BIN\X64>setupdl.exe D:\SCCMPreqFiles

İnternet hızınıza göre değişecek bir süre içerisinde ihtiyacınız olan tüm dosyalar ilgili folder içerisine indirilecektir.

Bu dosyaları SCCM 2012 kurulumda aşağıdaki ekrandaki ikinci seçenek olan Use previously downloaded files seçeneğini seçerek ilgili folder’i gösterip kuruluma kapalı ortamda sorunsuz bir şekilde devam edebilirsiniz.

Faydası olması dileklerimle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.