Exchange Server 2013 Kullanıcı Tanımları Düzenleme

By | 05/08/2014

Merhaba arkadaşlar,

Bir önceki makalemizde Microsoft Office 2013 kurulumu yaparak kullanıcımızın ortamımızdaki Exchange Server 2013 sunucusuna bağlayıp mail atmasını sağlamıştık.

Bu makalemize buradan erişebilirsiniz. : Exchange Server 2013 Office 2013 Bağlantı Ayarları

Bu makalemizde Exchange Server üzerinde tanımlı kullanıcılarımızı mail atmadan once daha yakından tanımamıza yardımcı olacak olan görev tanımlarını eklemeyi anlatmaya çalışacağım sizlere. Bu tanımlamalar sayesinde mail atarken gördüğümüz aşağıdaki resimdeki adres listesinde kullanıcı isimlerinin yanında Görev tanımı, İş telefonu, Çalıştığı Bölge Ofisi ve Bağlı olduğu birim departman bilgilerini görebileceğiz.

Örneğimizde Baris Cınar YUKSEL kullanıcısına görev tanımları ekledikten sonra buradaki görünümün nasıl değiştiğini göstermeye çalışacağız.

 EXC2013_Kullanici_Tanimlari_01

Bu tip kullanıcı öz niteliklerindeki değişikliklerini kullanıcı hesabımızın tanımlı olduğu Active Directory serverları üzerindeki kullanıcı objesi üzerinde yapmamız gerekmektedir. Buradaki kullanıcı objesi üzerinde yaptığımız her türlü düzenleme Exchange Server tarafında’da görünür duruma gelecektir.

Exchange Server 2013 konsolu üzerinden veya Active Directory Server üzerinde bu kullanıcı hesabının özelliklerine erişelim ve aşağıdaki resimdeki gibi Organization Tabını açalım.

Job Title: Personelin Görev tanımını yazabilirsiniz buraya. Department : Buraya bağlı olduğu çalıştığı bölüm birim adını yazabilirsiniz. Company : Birden çok ortaklı firmalarda buraya bağlı olduğu Firma adını yazabilirsiniz.

Isterseniz buradaki Manager bölümüne bu kullanıcının yöneticisini ekleyebilirsiniz veya alttaki bölüme raporlama yaptığı yöneticilerinin adını ekleyebilirsiniz. Biz burada sadece görev tanımları ile ilgili bilgileri ekledik diğerleri başka bir makale konusu olacaktır. Buraya resmi eklemedim ama Organization’un hemen yanındaki Telephones bölümüne erişip telefon numaralarını ekleyebilirsiniz böylelikle aslında bir nevi kurumsal telefon rehberininde temellerini atmış oluyorsunuz. Hiç birbirini tanımayan kişiler buradaki bilgileri kullanarak bir birleriyle iletişime geçebilirler kolaylıkla.

 EXC2013_Kullanici_Tanimlari_02

Bu işlemden sonra kullanıcı tarafında Adress defteri güncellendiğinde mail atarken kullanıcı isimlerinin yanına eklediğimiz bilgiler gelecektir.Bizde maili atarken bu kullanıcıyı tanımıyorsak kime mail attığımızı en azından görev tanımından öğrenebiliriz.

EXC2013_Kullanici_Tanimlari_03

Faydası olması dileklerimle.

Recep YÜKSEL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.