Monthly Archives: February 2014

Exchange Server 2010 Kurulumu ve Ayarları Bölüm-3 (Mailbox Oluşturma)

Merhaba arkadaşlar, Exchange Server 2010 kurulumunu ve ayarlarını anlattığımız bundan öncekiki iki makalemizde Exchange Server 2010 sunucumuzun kurulumunu yaptık ve ayarlarımızı tamamladık. Exchange 2010 sunucumuzu mail alıp gönderebilecek duruma getirdik. Şimdi geldi bu mail sunucusunu kullanacak olan kişiler için mailbox oluşturma işlemlerine. Kullanıcı Hesabı ve Mailbox Oluşturma : Ben önce sizlere active directory üzerinde hiç tanımlı olmayan… Read More »

Windows Server 2012 R2 Remote Desktop Service (RDS) Üzerine Uygulama Eklemek

Merhaba arkadaşlar, RDS ile ilgili bir önceki makalemizde Windows Server 2012 R2 sunucumuz üzerinde RDS (Remote Desktop Service) rolünü yükleyip sunucumuzu çalışır duruma getirmiştik. Web üzerinde kullanıcılarımız RDS sunucumuza erişip default olarak atanmış olan uygulamaları kullanabiliyorlardı. RDS kurulum makalesi : http://social.technet.microsoft.com/wiki/contents/articles/23123.windows-server-2012-r2-remote-desktop-services-rds-kurulumu-tr-tr.aspx Bu makalemizde sizlere RDS sunucumuza web üzerinde erişen kullanıcılarımıza RDS sunucu üzerinde kullanabilecekleri yeni… Read More »

Windows Server 2012 R2 Remote Desktop Service (RDS) Kurulumu

Merhaba arkadaşlar, bu makalemde sizlere Windows Server 2012 R2 işletim sistemi üzerinde Remote Desktop Services (RDS) eski adı ile Terminal Server rolünün kurulumunu ve çalıştırılmasını anlatmaya çalışacağım. RDS (Terminal Server) Nedir ve Ne işimize yarar; Microsoft’un daha önceki işletim sistemlerinde adını Terminal Server olarak bildiğimiz hizmet Windows Server 2012 R2’de Remote Desktop Service olarak yeni… Read More »

Windows Server 2012 R2 Sertifika Rolu (Certificated Authority) Kurulumu

Merhaba arkadaşlar, bu makalemde sizlere Windows Server 2012 R2 işletim sistemi ve active directory kurulu bir ortama sertifika rolu ve sunucusu (Certificated Authority) kurulumunu anlatmaya çalışacağım. Active directory ortamınıza sertifika rolünü yükledikten sonra neler yapabiliriz genel olarak özetlemek gerekirse; kablolu ve kablosuz ağları, VPN ağlarını, IPSec, NAP (Network Access Protection), EFS (Encrypting file system) ve Smart… Read More »

Exchange Server 2010 Kurulumu ve Ayarları Bölüm-2 (Konfigürasyon)

Merhaba arkadaşlar, Exchange Server 2010 kurulum ve konfigürasyon makale serimize daha önce kurulumunu yaptığımız Exchange Server 2010 sunucusunun bu bölümde ayarlarını yaparak devreye almaya hazır hale getireceğiz.  Exchange Management Konsolunu açarak sunucu ayarlarımızı yapmaya başlayalım.    Exchange Management Console Tanıtımı EMC (Exchange Mananagement Console) görünümü ve ilk açılış ekranı aşağıdaki gibidir. Açılan bu ilk ekranda Exchange… Read More »

Exchange Server 2010 Organization Healty Raporlama Aracı Kullanımı

Merhaba, Bu makalemde sizlere Exchange Server 2010 EMC üzerinde bulunan ama çok fazla kullanmadığımız bir ortam raporlama aracı olan Exchange 2010 Organization Healty aracından bahsedeceğim. Bu aracı kullanarak Exchange Server 2010 sunucu ortamında raporlama yaptığınızda size exchange server organizasyonu, exhange server sunucu sayıları ve exchange sunucular üzerindeki toplam kullanıcı sayıları konusunda çok detaylı özet bir… Read More »

Exchange Server 2010 SP3 Yayınlandı

Merhaba arkadaşlar, Microsoft Exchange Server Team tarafından, Exchange Server 2010 Service Pack 3 yayınlandı. Çok büyük değişiklikler ve güvenlik güncelleştirmeleri içeren bu paket yükleme sonrasında Exchange Server 2010 versiyon numaranız 14.3.123.4 şeklinde olacaktır. Exchange 2010 SP3’ü Windows Server 2012 üzerine kurulum yapabileceğiz. SP3 versiyonu yüklü Exchange sunucularımıza Internet Explorer 10 ile sorunsuz bir şekilde erişebileceğiz. Exchange 2010 SP3 ile… Read More »

Microsoft WSUS Datalarını(Content) Farklı Diske Taşıma

Merhaba Arkadaşlar, Microsoft WSUS (Windows Server Update Service) Microsoft sunucu işletim sistemleri içerisinde gelen bir servistir. Kurulup yapılandırıldığında Microsoft’a ait yazılım ürünlerinin hepsinin tüm güncellemelerinin merkezi bir yere indirilip, ortamınızdaki ortamınızdaki sunucu ve client bilgisayarlara dağıtılmasını sağlayan, ortamdaki sunucu ve bilgisayarlarınızın yazılımlarının güncelleme durumunu görebileceğiniz, raporlayabileceğiniz oldukça faydalı bir yazılımdır. Daha çok kurumlarda hem merkezi yönetim hem’de yazılım güncellemesi için internet… Read More »

Microsoft Technical Turkish Contributor (MTTC) Seçildim

Merhaba arkadaşlar, Cuma günü almış olduğum benim için çok güzel bir haberi sizlerle paylaşmak istiyorum. Microsoft TechNet Wiki üzerinde yapmış olduğum Türkçe içerikli paylaşımlarım TechNet ekibi tarafından değerlendirildi ve 2014 yılının ilk değerlendirmesinde Microsoft Technical Turkish Contributor (MTTC) seçildim. Microsoft Teknik Türk Katılımcısı olarak 1 yıl boyunca bu ünvanı taşıyacağım bildirildi. Mehmet PARLAKYİĞİT hocamdan sonra 2… Read More »

WikiNinjas Guide to Microsoft Infrastructure Management

Merhaba, TAT Ekibi olarak sizler için hazırladığımız TechNet Turkish WikiNinjas guide to Microsoft Infrastructure Management kitabı E-Book olarak sizler ile paylaşıyoruz. Birbirinden önemli kişilerin hazırladığı kaynaklar birleştirilerek bir araya getirildi. There is since today a new eBook available on the WIKI. This eBook is called “TechNet Turkish WikiNinjas guide to Microsoft Infrastructure Management” and you can download… Read More »